Hledáte vhodný dárek pro svou rodinu, pro slavností příležitost nebo jen tak pro radost??
Na Vaše přání můžeme napsat Vámi zvolený text na jakýkoliv výrobek od nás
Med pastový
Charakteristika medu: med pastový (krémový) je vyráběn hlavně z medů květových, které rychleji krystalizují než medy medovicové. Při výrobě pastového medu jde vlastně o řízenou krystalizaci. S pastováním medu se začne v okamžiku tvorby tzv. krystalizačních jader. Při normální krystalizaci dochází k vytváření rovnovážného stavu v medu, tedy jednotlivá krystalizační jádra se shlukují a vytváří hrubé krystaly a med ztuhne v celém objemu. Med je pak tvrdý a špatně se odebírá. Pastování je proces, kdy se při normální teplotě med míchá. Tímto mícháním se zabrání tvorbě hrubých krystalů a vytváří se jemná krystalická struktura, pastová (krémová) konzistence. TENTO STAV SI MED ZACHOVÁ PO CELOU DOBU SKLADOVÁNÍ A KONZUMACE, JDE DOBŘE ROZTÍRAT A NESTÉKÁ Z CHLEBA ČI ROHLÍKU. PASTOVÁNÍ JE ŠETRNÝ MECHANICKÝ PROCES